فعال سازی ۹۰۰۰ شرکت انبوه‌ساز برای تولید ۹۰۰ هزار واحد در سال

فعال سازی ۹۰۰۰ شرکت انبوه‌ساز برای تولید ۹۰۰ هزار واحد در سال


معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد که با فعال‌سازی ۹۰۰۰ شرکت انبوه‌سازی موجود و ساخت ۱۰۰ واحد مسکونی توسط هر یک از این شرکت‌ها، می‌توان به هدف تولید ۹۰۰ هزار واحد مسکونی در سال دست یافت.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد که با فعال‌سازی ۹۰۰۰ شرکت انبوه‌سازی موجود و ساخت ۱۰۰ واحد مسکونی توسط هر یک از این شرکت‌ها، می‌توان به هدف تولید ۹۰۰ هزار واحد مسکونی در سال دست یافت. مسعود بیات‌منش در تاریخ ۳۰ مهرماه، در حاشیه همایش ملی انبوه‌سازان خراسان رضوی با عنوان «جایگاه انبوه‌سازان در طرح جامع تولید مسکن و مدیریت پروژه»، گفت: وضعیت مسکن در کشور به شدت نگران‌کننده است و نیاز فوری به ساخت مسکن احساس می‌شود. این اقدام نه تنها مشکل مسکن را حل می‌کند، بلکه می‌تواند به اشتغال‌زایی و افزایش تولید نیز کمک کند. در حال حاضر، حدود ۹۰۰۰ شرکت انبوه‌سازی در کشور وجود دارد که به دلیل وجود قوانین و مقررات، همه آن‌ها فعال نیستند. اگر هر یک از این شرکت‌ها به طور متوسط ۱۰۰ واحد مسکونی در سال بسازند، به عدد ۹۰۰ هزار واحد خواهیم رسید.

اجرای نهضت ملی مسکن

وی افزود: دولت مصمم به اجرای نهضت ملی مسکن است و این طرح به عنوان یک برنامه مستمر در دستور کار قرار دارد. به عنوان متولی این طرح، تمام تلاش خود را برای تسریع در روند اجرایی پروژه‌های مسکن به کار خواهیم گرفت تا به تعهدات خود عمل کنیم.

بیات‌منش تصریح کرد که هدف اصلی تأمین مسکن برای دهک‌های پایین جامعه است و بخشی از این تعهدات شامل ۸۰۰ هزار واحد مسکونی می‌شود که از زمان طرح ملی مسکن مهر و نهضت ملی مسکن ادامه دارد.

مسکن حمایتی

وی در خصوص وضعیت پروژه‌های مسکن حمایتی گفت: تاکنون ۲۰ هزار واحد مسکونی به مرحله نهایی رسیده.

این پروژه ها در حال تکمیل و تحویل به متقاضیان هستیم. قرارداد ساخت حدود ۳۷۰ هزار واحد منعقد شده است. مراحل ساخت آن‌ها در حال پیشرفت است. میانگین پیشرفت پروژه‌ها حدود ۲۰ درصد است.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی افزود: حدود ۴۰۰ هزار واحد مسکونی دیگر که جزو تعهدات ما بوده، در مرحله تأمین زمین و آماده‌سازی قرار دارند و تکمیل و تحویل آن‌ها تا پایان دولت فعلی تعهد ماست. دولت تمام تلاش خود را برای تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه در حوزه مسکن به کار خواهد گرفت.

برنامه هفتم توسعه

وی ادامه داد: در برنامه هفتم توسعه، ساخت ۱.۵ میلیون واحد مسکونی در دستور کار قرار دارد . در مرحله اول حدود ۳۷۰ هزار واحد طی دو سال اول این برنامه به مردم تحویل داده خواهد شد.

بیات‌منش به نقش انبوه‌سازان طبق ضوابط معماری و شهرسازی در اجرای این پروژه‌ها اشاره کرد.

همچنین گفت که نزدیک به ۹۰ درصد پروژه‌هایی که در مرحله اول نهضت ملی مسکن آغاز شده است و زمین‌ها به گروه‌ها واگذار شده و مردم خود مسئول ساخت واحدهایشان هستند.

در بخش دوم که مربوط به ۴۰۰ هزار واحد دیگر است، تلاش شده از ظرفیت انبوه‌سازان استفاده شود.

وی همچنین اشاره کرد که حدود ۱۲۰ هزار واحد مسکونی مهر از دولت‌های گذشته باقی مانده است. باید تکمیل و تحویل شوند و همچنین تعهداتی در راستای اجرای قانون جامع ایثارگران وجود دارد که به دنبال تحقق آن هستیم.

بیات‌منش به طرح مسکن برای کانون جوانی جمعیت نیز اشاره کرد و گفت که یکی دیگر از برنامه‌های مهم دولت، واگذاری زمین برای احداث مسکن به خانواده‌ها در قالب طرح جوانی جمعیت است که به افزایش جمعیت و حمایت از خانواده‌ها کمک می‌کند.

تأمین منابع مالی

وی در پایان به چالش تأمین منابع مالی برای پروژه‌های مسکن اشاره کرد و گفت که یکی از مشکلات اصلی تأمین منابع مالی لازم برای پیشبرد پروژه‌هاست. دولت با همکاری بانک‌ها و نهادهای مالی در تلاش است تا این مشکل را برطرف کند. برای تکمیل پروژه‌های فعلی، ۹۰۰ همت منابع مالی دولت موجود است و ۱۰۰۰ همت دیگر باید از طریق مردم تأمین شود.

نظارت و هماهنگی

بیات‌منش تأکید کرد که نیاز به نظارت و هماهنگی بیشتری میان دستگاه‌های مختلف وجود دارد. در حال حاضر ۶۴ دستگاه ملی درگیر سیاست‌گذاری در این حوزه هستند و هماهنگی لازم میان آن‌ها وجود ندارد. برنامه‌های آینده شامل تدوین آیین‌نامه‌ها و بخشنامه‌های جدید برای دستیابی به اهداف بلندمدت است. نیاز به تغییرات در نظام فنی و مهندسی کشور احساس می‌شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *