طبق دادههای مرکز آمار ترکیه، ایرانیها در سال ۲۰۲۳ تعداد ۴ هزار و ۲۷۲ فقره خانه در ترکیه خریداری کردهاند که نسبت به سال ۲۰۲۲ کاهش ۴۸ درصدی و نسبت به سال ۲۰۲۱ کاهش ۵۸ درصدی داشته است.
به گزارش خبرآنلاین ،نکته حائز اهمیت اینکه، درحالی تعداد ماهانه خرید خانه از سوی ایرانیها در ترکیه طی سال ۲۰۲۱ حتی به ۱۴۰۰ تا ۱۵۰۰ فقره نیز رسیده بود. حالا این تعداد در سه ماه پایانی سال ۲۰۲۳ به ترتیب ۲۳۵، ۲۳۴ و ۲۰۵ فقره رسیده است.
این دادهها نشان میدهد تعداد ماهانه خرید ملک در ترکیه از سوی ایرانیها در سال گذشته به کمترین مقدار از سال ۲۰۱۸ تاکنون رسیده است.
نود اقتصادی نوشت: این سقوط خرید ملک از دو جهت بسیار حائز اهمیت است. اولا از سال ۲۰۱۸ به بعد قوانین خرید ملک در ترکیه تسهیل شده و ثانیا ایران نیز از آن سال به بعد تحت شدیدترین تحریمها قرار گرفت.
ایرانیان در صدر خریداران ملک در ترکیه در سال های گذشته
گفتنی است در چند سال گذشته ، سلیقه ایرانی ها از گردشگری صرف به خرید ملک در ترکیه تغییر یافته است. بر اساس آخرین آمار عمده خرید ملک ایرانیانی ها در کشور ترکیه در سه سال گذشته حدود دو برابر افزایش داشته است.
این آمار ایرانی ها را در صدر فهرست ملیتهایی قرار داده که بیشترین خرید ملک در ترکیه را انجام میدهند. بنا بر دادههای منتشر شده از سوی آمار رسمی ترکیه، ایرانیها در ۴ ماهه اول سال ۲۰۲۱ به برترین خریداران خارجی ملک در ترکیه تبدیل شدهاند. این آمارها نشان می دهد، ترکیه یکی از محبوبترین کشورها برای زندگی و سرمایهگذاری ایرانیان است.
ایرانیها در سال۲۰۲۳ تعداد ۴ هزار و ۲۷۲ فقره خانه از ترکیه خریدند.در سه ماه پایانی سال ۲۰۲۳ هم به ترتیب ۲۳۵، ۲۳۴ و ۲۰۵ فقره خانه خریدند که کمترین مقدار از سال ۲۰۱۸ تاکنون است.
از سال ۲۰۱۷ شهروندان عراقی، ایرانی، سعودی، کویتی، روسی و افغانستانی به ترتیب ۵ کشوری بودند که در ترکیه بیشترین ملک را خریداری کردهاند.
به گزارش سازندگان، البته هنوز تعداد دقیق املاک معامله شده در سال ۲۰۲۴ هنوز مشخص نیست. ولی جالب است بدانید در سال ۲۰۲۲ ایرانیان نزدیک به بیش از ۱۲۰۰۰ واحد ملکی نوساز و دست دوم را در ترکیه خریداری کردهاند!
دلایل اصلی علاقه خرید ملک ایرانی ها در ترکیه ، اخذ تابعیت و اقامت ترکیه با خرید خانه، گرفتن پاسپورت ترکیه،نزدیکی جغرافیایی ایران و ترکیه است. همچنین بازار جذاب ملک و مسکن ترکیه، آب و هوای عالی، ضمانت بازگشت سرمایه، انتقال پول راحتتر،استاندارد زندگی بالاتر با هزینه زندگی مقرون به صرفه،تحریمهای آمریکا برای شرکتهای ایرانی و… از جمله دلایل دیگر می باشد.
دلایل کاهش رغبت خرید ملک از سوی ایرانی ها
برخی دلایل اما به یکباره باعث شد در سال اخیر میل و رغبت ایرانی ها به خرید ملک در ترکیه ناگهان کاهش پیدا کند. بر اساس گفته های کارشناسان کاهش جذابیت خرید ملک در ترکیه (به دلایل مشکلات ساختاری اقتصاد ترکیه) به همراه کاهش انتظارات تورمی در ایران از دلایل مهم سقوط خرید خانه در ترکیه توسط ایرانیها بوده است.
از طرفی نبود شغل مناسب، شرایط اقتصادی نامساعد، سقوط ارزش لیر، تورم بیش از ۶۰ درصد، تغییر قوانین خرید مسکن برای خارجیها و افزایش مبلغ خرید ملک به منظور دریافت اقامت در این کشور از از دیگر دلایل افول تمایل روسها، ایرانیها و عراقیها برای خرید مسکن در ترکیه است.
بدون دیدگاه